Nemanja Pribak (©Starsport)
Nemanja Pribak (©Starsport)

Voša protiv Radničkog overava 10. jubilarnu titulu

Vreme čitanja: 2min | sub. 07.05.22. | 10:30

Izabranici Borisa Rojevića žele da zadrže maksimalan učinak u plej-ofu. Pobeda danas (17.00) protiv Kragujevčana i matematički donosi krunu Novosađanima

Polako se bliži kraj domaće ARKUS lige... Kao i prethodnih godina, nema neizvesnosti kada je reč o šampionu. Rukometaši Vojvodine praktično su na pola koraka do devete uzastopne, a desete jubilarne titule šampiona države.

U preostala četiri kola, Lalama je dovoljan jedan trijumf kako bi overili novu titulu i potvrdili apsolutnu dominaciju srpskom ligom u poslednjoj deceniji. Ipak, Novosađani imaju i dodatni cilj, a to je da ponove učinak iz prošle sezone kada su plej-of okončali sa maksimalnih 14 pobeda. Trenutno Voša ima skor 10-0, a po novi trijumf izabranici Borisa Rojevića krenuće danas (17.00) protiv Radničkog u dvorani na Slanoj bari.

Izabrane vesti

Ovo će biti peti susret Voše i Radničkog ove sezone, a u prethodna četiri slavili su Novosađani. Ipak, u utakmici kupa, kao i poslednjem ligaškom meču u Kragujevcu bilo je veoma neizvesno, a Lale su oba puta do preokreta stigle u poslednjim trenucima.

Šef stručnog štaba Stare dame Boris Rojević očekuje novu pobedu svog tima kojom bi overili novu šampionsku titulu.

Znamo da trijumfom protiv Radničkog možemo šampionski okončati jako tešku i veoma stresnu sezonu. Možda nas je to i ojačalo, ali nije bilo nimalo lako. Pozivamo navijače da dođu u što većem broju i pomognu nam protiv ekipe Radničkog. Reč je o kvalitetnom timu koji nas je prilično namučio u nekim utakmicama ove sezone. Nadam se da ćemo posle meča slaviti novu titulu i dodati toliko željenu zvezdicu na Vošin grb”, rekao je Rojević.

16.00: (1,35) Đer (8,50) Brest (4,00)

Poručio je da će pokušati da zadrže maksimalan učinak do samog kraja šampionata.

Iako nam je iz preostale četiri utakmice dovoljna jedna pobeda za titulu, mi ćemo ići na trijumf u svakoj od njih. Jednostavno ne znamo da igramo drugačije. Svi imamo veliku želju da ponovimo rezultat od prošle godine, kada smo plej-of završili sa svim pobedama”, istakao je trener Lala Boris Rojević.

Izvesno je da šampionski pehar ostaje u vitrinama Stare dame, a neizvesno će biti u borbi za drugo mesto, kojem su najbliži Partizan i Radnički. Za njima kaskaju pančevački Dinamo i Metaloplastika iz Šapca. Trenutno su beogradski crno-beli drugoplasirani sa bodom viška u odnosu na Kragujevčane.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

SUPERLIGA SRBIJE

PLEJ-OF – 11. KOLO

Subota

17.00: Vojvodina – Radnički K.

17.30: Dinamo P. - Dubočica

19.00: Rudar K. - Šamot

PLEJ-AUT – 14. KOLO

Petak

Spartak S. - Jugović 27:26 (13:11)

Subota

18.00: Proleter Z. - Crvena zvezda

Nedelja

20.00: Mokra Gora – Obilić

PIŠE: Aleksandar MILOŠEVIĆ



tagovi

RK VojvodinaRK PartizanRukometna superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara